Nieuwsbrief april 2016.
14-04-2016

Het blijft roerig omtrent de regelgeving van asbestverwijdering en daarbij behorende regelgevingen. Middels deze nieuwsbrief willen wij u hiervan graag op de hoogte stellen.


Lees meer >>
Deskundigheid LVA wederom beloond met een nieuw procescertificaat.
16-03-2015

LVA heeft naar aanleiding van de uitgevoerde project en kantoor audits door Tüv Nederland het afgelopen jaar, wederom een procescertificaat gekregen voor de periode van 3 jaar. Zij hebben het gerechtvaardige vertrouwen dat LVA het proces van deskundig verwijderen van asbesthoudende materialen uitvoert volgens de eisen van het certificatieschema.


Bekijk het nieuwe certificaat >>
Nieuwsbrief maart 2015.
10-03-2015

De afgelopen tijd zijn er een aantal veranderingen in de asbestregelgeving doorgevoerd. Daarnaast is er de laatste tijd veel omtrent asbest te doen. Middels deze nieuwsbrief willen willen u hiervan graag op de hoogte stellen.


Lees meer >>
LVA op 13 december op RTL 4 te zien in het nieuwe programma RTL Woontips.
05-12-2014

Zaterdag 13 december om 15.30 uur is LVA Asbest & Bouw op RTL4 te zien in het programma RTL Woontips. WoonTips is een nieuw woonprogramma op RTL4, waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen belicht worden. Zowel in het huis als om het huis. Naast nieuwe ideeën en interessante ontwikkelingen op het gebied van interieur en exterieur wordt ook aandacht besteed aan onderhoud en de gehele leefomgeving, waar ook het asbestvrij maken van de leefomgeving onder valt.


Ga naar de website van RTL Woontips of kijk het videofragment direct.
Nieuwsbrief over nieuwe regelgeving asbestverwijdering.
01-11-2013

Per 1 november 2013 is er het een en ander veranderd voor wat betreft het verwijderen van asbest. Zoals eerder aangegeven zouden de grenswaarde van de te meten asbestvezels in de lucht van een containment om het vrij te geven, bijgesteld gaan worden. Een gedeelte van de invoering van de bijgestelde grenswaarde is per 1 november 2013 ingegaan. Lees meer in onze nieuwsbrief over dit onderwerp.


Lees meer >>
Document van de arbeidsinspectie over asbestbeleid 2012-2015.
01-04-2012

In Nederland is het gebruik van asbest al bijna 20 jaar verboden. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Het veilig verwijderen van asbest in onder andere gebouwen neemt nog jaren in beslag. En ook in nieuwe producten uit bijvoorbeeld China en India wordt asbest nog regelmatig gebruikt. Lees meer in de brochure die de Inspectie SZW heeft uitgegeven over wat zij doet om werknemers te beschermen tegen deze verraderlijke stof.


Lees meer >>